مواد تهیه شده توسط اسرای ایرانی

در برخی از اردوگاه ها امکان سبزی کاری وجود داشت و اسرا در صورت موافقت و اجازه عراقی ها قسمتی از فضای اردوگاه را به این امر اختصاص میدادند. وجود این باغچه ها برای سربازان عراقی نیز بسیار خوب بود چون بخشی از محصول بدست آمده سهم آنها میشد. در اردوگاه های موصل و برخی از کمپ های منطقه تکریت سبزی کاری وجود داشت اما در منطقه رمادی به دلیل فضای بسیار کم، چنین کاری میسر نبود.
جدا از آنچه که در بالا ذکر شد اسرای ایرنی با مقرری بسیار ناچیز خود و پس از کسر مخارج عمومی همچون خرید تیغ و … موادی را تهیه میکردند. قیمت مواد خریداری شده نیز به دست سربازان عراقی مسول فروشگاه بود که عموما بسیار با انصاف بودند.
در ذیل به برخی از مواد غذایی تهیه شده توسط اسرا اشاره میشود:
درست کردن شیرینی: شایع ترین نوع شرینی به ترتیب ذیل درست میشد: اسرا نان(سمون) را تکه تکه میبریدند و در روغن سرخ میکردند سپس نان سرخ شده را داخل آب شکر قرار میداند تا شیرین آماده شود.
درست کردن خامه: برای درست کردن خامه از روغن نباتی استفاده میشد. مقداری از روغن را داخل ظرفی ریخته و آنقدر آن را با قاشق میزدند تا اینکه رنگ آن تغییر یافته و سفید میشد. به علاوه قوام آن نیز تغییر میکرد و بدین ترتیب خامه تهیه میگردید.
درست کردن حلوا: شاید شایع ترین ماده غذایی که اسرا درست میکردند، حلوا باشد. طریقه پخت آن چنین بود که آرد تهیه شده از خمیر نان را بااستفاده از کمی روغن سرخ میکردند، سپس مقداری شیره خرما به ان اضافه و بدین ترتیب حلوای اسارتی آماده میشد.
گاهی نیز موارد ذکر شده را با هم ترکیب میکردند تا تنوعی باشد، به عنوان مثال مقداری از حلوا یا خامه را در میان دو قطعه از شیرینی تهیه شده از نان قرار میداند که بسیار خوشمزه بود!

 

راوی آزاده دکتر علی خاجی



پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *